vrijdag 21 december 2012

Vergeten Nederlanders


Het gehele land staat weer op z’n kop. Er is een walvis aangespoeld, dus moet alles op alles gezet worden om het arme beestje weer de zee in te krijgen. Experts zeggen dat het zinloos is. Johannes, zoals hij ondertussen genoemd word, zal sterven van de stress tijdens een dergelijke procedure. En alsnog staat er een legioen boe-roepers en wereldverbeteraars klaar om moord, brand en doodslag te roepen wanneer er niets gedaan wordt. Ondertussen is het beestje overleden.

Waar waren deze wereldverbeteraars toen een klein 20-30 tal actievoerders voor het ICC in Den Haag stonden in de regen en koude wind om aandacht te vragen voor het Boeren volk in Zuid-Afrika (dat voor een groot deel afstamt van Nederlandse kolonisten) dat langzaam maar zeker uitgemoord wordt? Onze Zuid-Afrikaanse broeders krijgen niets, geen steun van de regering en het Nederlandse volk lijkt het weinig te schelen. Doch wanneer een walvis overlijdt, is dit wel een stille tocht waard. 



Of wat dacht je van arme Nederlandse ouderen in Indonesië? Ze zijn vergeten door de Nederlandse overheid en ze worden al jaren gediscrimineerd. Ze leven in verschrikkelijke leefomstandigheden, in hokjes van 2 bij 3 met een dak dat tegen het hoofd aan komt, zonder medische voorzieningen, zonder geld en soms zelfs zonder eten. Waar zijn die wereldverbeteraars dan?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten